el perquè

10-2743

Aquest blog mostra una sèrie fotogràfica molt personal, un projecte basat en l’experiència vital com a dona i com a mare. Estic cansada de veure com ens imposen dia rere dia per tots els mitjans uns estereotips de dones que no reflecteixen la realitat femenina en cap sentit i encara menys quan parlem en termes de bellesa corporal. Estem envaïts diàriament per un incomptable nombre de canals: internet, televisió, cinema, publicitat… on quasi el cent per cent de les imatges que hi veiem estan retocades digitalment fins a extrems inimaginables fa uns anys.

Les dones que veiem en publicitat, per citar només un dels mitjans, se’ns mostren com a única forma de bellesa possible, aquesta distorsió de la realitat provoca en moltes dones un rebuig constant del seu cos i un greu problema social quan parlem d’adolescents.
Sóc mare de tres fills a punt d’entrar a l’adolescència i m’agradaria que aprenguessin a mirar, a entendre la bellesa de les persones des d’una altra perspectiva que no sigui la de la perfecció utòpica i irreal que ens mostren els mitjans actuals.

Primer he començat a fotografiar mares, amb els seus fills o sense ells, de totes les edats. Ser mare suposa un canvi mental, hormonal i corporal molt important, les dones quan parim canviem, en molts sentits, passa ara i ha passat sempre. Aquests canvis tan naturals i a la vegada tan bèsties es van aguditzant a mesura que ens anem fent grans.

Acceptar-nos tal com som en aquest món on el bombardeig d’imatges és constant no és fàcil, i és per aquest motiu, que només tinc paraules d’agraïment per totes les dones que s’han posat davant la càmera de forma voluntària i s’han mostrat tal com són, sense prejudicis, sense pors, valentes.

El tema de la distorsió de la bellesa ens afecta a totes per igual, així que aviat començaré amb dones de totes les edats siguin mares o no. El projecte és obert i no té data de caducitat.

Gràcies per passar per aquest blog!

També podeu visitar la web, on hi trobareu tot el que vaig fent: http://www.meritxellpmasip.com/

Meritxell Perpiñá Masip

Reus, Març 2014

 

 

Anuncis

3 thoughts on “el perquè”

  1. Magnífica idea la de este blog, estoy totalmente de acuerdo, la belleza no está en las fotos de estudio que veo, a veces con muy mal gusto, a modelos patrón pasadas además por los filtros de Photoshop, la belleza tiene que estar en lo natural.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s